Workshops

Ik heb altijd met veel plezier workshops gegeven. Mijn eerste was in 1985, de Herfstweek in Rhijnauwen, later de Glind. Ik heb veel workshops gedaan voor Kiekesum, Victorie Verdorie, SVN,  Huismuziek en voor allerlei trekharmonicaclubs en andere spelersgroepen. 

 

Vanuit onze trekharmonicaclub Woarum-Nie organiseren we al meer dan 30 jaar het roemruchte Trekeresuut-festival met 200 deelnemers en docenten uit heel Europa, voor meer informatie zie Trekeresuut.

 

In 2015 zijn Hilbert Post en ik zelf begonnen met het organiseren van ons eigen   TrekharmonikaWandelWeekend (TWW), zie hieronder.

Mark Söhngen en Hilbert Post organiseren geregeld een TrekharmonikaWandelWeekend (TWW). We gaan, zoals de naam al zegt, een weekendje trekharmonika spelen en wandelen. We doen dat op verschillende mooie plekken in heel Nederland.

Aankomst vrijdag vanaf 17.00 uur (diner), einde zondag 16.00 uur.

De workshop: Mark geeft de trekharmonikaworkshop. We kiezen een paar mooie, gevoelige, sensuele, vrolijke en swingende melodieën uit het rijke repertoire waaruit we als trekharmonikaspeler kunnen kiezen, van middeleeuwen via blues en balfolk tot popmuziek aan toe. En dan gaan we eens goed bekijken hoe het stuk in elkaar zit: struktuur, akkoordenschema, en hoe we dat het mooist kunnen spelen: vingerzetting, balgvoering, dynamiek, hoe krijg je er de swing in of laat je het juist heel droevig klinken?

De wandelingen: Hilbert begeleidt 2 wandelingen van zo’n 2 uur door de schitterende natuur. Het wandeltempo wordt afgestemd op de groep. Ben je geen wandelaar, geen nood. Er zijn meestal een of meer personen die ook niet wandelen. Dus extra tijd om alle nieuwe melodieen te oefenen! Of neem je fiets mee en maak een rondje door de fraaie omgeving.

Maximum aantal deelnemers is 15.

De kosten: Voor dit weekeinde bedragen de kosten € 245. Dit bedrag is inclusief alle maaltijden (vrijdagavond diner tot zondagmiddag lunch), begeleide wandelingen, workshop, koffie en thee, lakenpakket. Zelf meenemen: trekharmonika, wandelschoenen, toiletartikelen, handdoek.

Covid regeling: wanneer een weekeinde niet doorgaat vanwege Covid regelingen van rijk of gemeente, wordt de deelnameprijs volledig gerestitueerd. Annuleringsregeling bij annulering door de deelnemer wordt bij inschrijving verstuurd.

Voor 2024 hebben we drie weekenden gepland:

22-24 maart Buurse

26-28 juli  Eernewoude

 25-27 oktober Bennekom

 

 

Heb je vragen over de trekharmonika-workshop: marksohngen@gmail.nl tel.06-25 017 611

Voor alle overige vragen en aanmelding: hilbert@hetnet.nl            tel. 06-33 892 492

 Zie ook de TWW-website